"Quien se pronuncia por el camino reformista en lugar de y en oposición a la conquista del poder político y a la revolución social no elige en realidad un camino más tranquilo, seguro y lento hacia el mismo objetivo, sino un objetivo diferente: en lugar de la implantación de una nueva sociedad, elige unas modificaciones insustanciales de la antigua." Rosa Luxemburgo

viernes, 13 de abril de 2012

ACTA REUNIÓ 11/04/2012 GRUP D’AUDITORIA VALENCIA

Comencem a les 19:30 amb la presència de d’Eduardo, Laura, Rosa, Andreu i Pau. Jérôme s’incorpora a les 20:30.

1.- TREBALL SOBRE ELS DOCUMENTS DE PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA D’AUDITORIA AL PAÍS VALENCIÀ.

Després d’estar debatent un poc sobre els dos documents que teniem començats (Carta de presentación i Llamamiento a la ciudadanía del País Valenciano para auditar la deuda de la Generalitat) i donat que el contingut i els objectius d’aquests dos documents es solapen en certa mesura, es decideix que solament anem a fer-ne un.

Per a això, decidim que prendrem com a document base el que va elaborar Yves, és a dir, l’anomenat “Carta de presentación” (http://titanpad.com/9agwUPHEJE) al qual es proposa que se li canvie el nom i siga més semblant al que consta l’altre document (algo així com “Carta para una movilización frente a la deuda y la constitución de grupos locales para la Plataforma Auditoría Ciudadana de la Deuda en todo el País Valencià”, amb l’encapçalament del nom “oficial” del grup al País Valencià, quan estiga acabat de definir, què és una tasca que també hem de fer d’ací a la propera reunió). La idea seria que el document no passara d’una pàgina amb les noves aportacions, canvis i suggerències.

Aleshores quedàrem que cadascú faria les aportacions que crega convenients al Titanpad i en la propera reunió (25 d’abril a les 19h a Arte-facto) debatríem entre tots i totes per acabar de tancar-lo i designar algú que li done la forma definitiva amb els acords a què arribem. Després l’haurem de traduir al valencià (m’oferisc voluntari).

2.- ACTE DE PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA D’AUDITORIA A VALÈNCIA.

Es planteja la possibilitat de portar a Yorgos Mitralias (membre del Comité d’Auditoria del Deute Grec) per donar una conferència i aprofitar la seua presència per fer la presentació al públic del grup de València en i de la campanya d’auditoria. Aprofitant la seua presència a un acte a Lisboa, volem intentar que faça un “tour” de conferències a Barcelona, València, ¿Alacant? i Madrid. Les dates provables serien el 7 o 8 de juny.

Estiguerem parlant sobre el tema i arribarem a algunes conclusions. Per a fer la presentació amb Yorgos necessitaríem un local amb una capacitat de, com a mínim, 100 persones, a ser possible pel centre. Es descartaren el Campus de la UV (per la localització), Col·legi Major Lluis Vives (cal pagar i per la localització), Ca Revolta (per la mida de la sala), Col·legi Major Rector Peset (ha tancat la sala d’actes), salons d’actes d’organitzacions sindicals (es considera que, potser, al ser el 1r acte “oficial”, no seria convenient que ens associaren a un sindicat en concret...), entre altres. La idea seria poder fer-ho en un lloc tipus CCC Octubre o La Nau. El problema del CCC Octubre és que val molta pasta. Andreu s’encarregarà de mirar com està el tema en La Nau. També es va nomenar el saló d’actes de l’IES Lluis Vives. Quedarem que la gent ha d’anar pensant i buscant contactes per intentar aconseguir sala.

Si finalment ve Yorgos, li hauriem de pagar, com a mínim, el viatge des de Barcelona. Segurament, Patas Arriba podrà aportar algo. Cal que busquem possible finançament (Andreu ho mirarà a la UV, per exemple).

3.- DIFUSIÓ.

Andreu recalca la importància de entrar en contacte amb la “plataforma de plataformes” que s’ha creat a València (desconeguem el nom d’aquesta) per tal de difondre la campanya i proposa que es designe a 2 o 3 persones perquè facen d’enllaç. Andreu intentarà averiguar quan és la propera reunió i ho enviarà a la llista de correu.

Laura proposa que fem una pancarta per donar visibilitat al tema del deute i de la nostra campanya (Mireya ja ho havia proposat en alguna reunió informal), si poguera ser per a la mani del 25 d’Abril (que serà el dissabte 28 d’abril). Laura s’encarrega de menejar el tema.

També es proposa que en la mani del 28 repartim quartilles amb la “Carta per a una mobilització conta el deute...”, si la tenim acabada i traduïda (important aquest últim punt, tenint en compte la mani que és...).

4.- COORDINACIÓ I COMUNICACIÓ AMB LA CAMPANYA ESTATAL.

Després de la trobada de Madrid s’han creat 3 grups estatals (Logística, Difusió i Auditoria) i nosaltres a València tenim Logística, Difusió i Investigació+Continguts. Eduardo proposava una fórmula perquè la gent de cada grup de València rebera la informació del corresponent estatal, però com sembla que dóna prou feina ho farem de la seguen manera: designem a dos responsables de València en cada llista estatal perquè ens reenvien els correus a la llista del grup de València (mentre no hi haja massa volum de treball als grups locals hem pensat que no cal crear googlegroups específics; açò es pot canviar si veiem que no funciona bé). Aleshores els responsables de rebotar els correus són:

- Auditoria: Jérôme i Andreu.

- Logística: Laura i Pau.

- Difusió: Anna i Pau.

Acabe de caure que a la llista de difusió general estatal no tenim a ningu, no? Es prega confirmació.

Aleshores, els correus que va crear Eduardo per a cada grup de València no els farem servir, de moment.

5.- TROBADA INTERNACIONAL 7 D’ABRIL A BRUSSEL·LES.

Jérôme ens informa que hi hagueren representants de 12 països d’Europa i nord d’Àfrica, unes 60 persones. Pel matí es va donar informació de en quina situació està la campanya en cada estat participant i per la vesprada es va estar parlant sobre accions i mobilitzacions es poden dur a terme. També es va crear un grup per redactar una crida europea de lluita contra el deute.

S’acordà fer algun tipus d’acte en la trobada del 17-19 de maig a Frankfurt. També es proposà la possibilitat de fer una trobada europea en octubre a Barcelona coincidint amb la setmana de lluita contra el deute.

Encara no hi ha consens sobre com anomenar la xarxa europea que lluita contra el deute.

6.- INFORMACIONS VÀRIES.

Jérome (i potser Yves) baixen aquest cap de setmana (13 i 14 d’abril) a Alacant a unes jornades de formació sobre deute. Aprofitaran per establir més contacte amb la gent que està treballant a Alacant i demanar-los col·laboració en la definició dels documents que portem en marxa i del nom definitiu que adopta la plataforma al País Valencià.

EN RESUM, DEURES:

- TREBALLAR SOBRE EL DOCUMENT DE PRESENTACIÓ (http://titanpad.com/9agwUPHEJE) i sobre el nom de la Plataforma al País Valencià fins la propera reunió (dugueu copies impreses de l’última versió per debatre).

- Fer gestions per buscar lloc/finançament possible presentació de la campanya amb Yorgos Mitralias.

- Fer una o diverses pancartes.

PROPERA REUNIÓ: 25 d’abril, 19 h a Arte-facto (C/ Peu de la Creu, 8, València)

PROPOSTA D’ORDRE DEL DIA:

1- Carta de presentació/crida a la mobilització.

2- Difusió en la Mani del 28 d’abril.

3- Acte de presentació de la campanya (avanços).

4- Coordinació Estatal.

5- Informacions vàries.

Gracies Pau per prendre el acta.