"Quien se pronuncia por el camino reformista en lugar de y en oposición a la conquista del poder político y a la revolución social no elige en realidad un camino más tranquilo, seguro y lento hacia el mismo objetivo, sino un objetivo diferente: en lugar de la implantación de una nueva sociedad, elige unas modificaciones insustanciales de la antigua." Rosa Luxemburgo

domingo, 18 de enero de 2015

Entitats socials i polítiques presenten el manifest “El País Valencià amb el poble grec, pel canvi

Convoquen una concentració el dimarts 20 de gener, 19:00, Consolat d’Alemanya de València (Marqués de Sotelo, 3)

Les entitats signants manifesten la seua solidaritat amb la democràcia i la voluntat de canvi polític en les pròximes eleccions gregues, i denuncien les pressions exercides per la Troica. El FMI ha suspés la línia de crèdit fins a conéixer qui encapçalarà  el Govern grec.

Entitats socials i polítiques valencianes han presentat avui a València el manifest ˜El País Valencià  amb el poble grec, pel canvi a Europa”. En el text, fan una crida a tota la ciutadania a solidaritzar-se amb el poble grec, per tal de no permetre que la democràcia siga derrotada pels mercats, en referència a les pressions que està  exercint la Troica (Fons Monetari Internacional, Banc Central Europeu i Comissió Europea).

Només conéixer-se la convocatòria de les eleccions, que se celebraran el 25 de gener, el FMI ha suspés la seua línia de crèdit (que ha proporcionat a canvi dels drets de la ciutadania) fins a conèixer qui encapçalarà  el pròxim Govern grec. Segons les entitats signants “âixó demostra que els qui s’han beneficiat de la crisi a costa de la majoria de la població desconfien de la democràcia i que el seu respecte a les urnes està condicionat al fet que siguen elegits els qui defensen els seus privilegis”.

Les pròximes eleccions gregues poden significar un punt d’inflexió en el panorama europeu. Les receptes econòmiques de les retallades i l’austeritat només han deixat un rastre d’atur, pobresa i desesperació. La lluita del poble grec i l’ascens electoral de l’esquerra, especialment de Syriza, són la mostra que una àmplia majoria social està  dient prou a la corrupció i el saqueig a qué ha sigut sotmesa durant aquests anys.

Organitzacions signants:
Acontracorrent; Alternativa Socialista (CLI-AS); Bloc Estudiants Agermanats (BEA); CADTM Europa; Campanya pel Tancaments dels CIES, CIES NO; Centre de Documentació i Solidaritat amb Amèrica Llatina i Àfrica (CEDSALA); Colectivo Sur Cacarica; Comissions Obreres del PaÍs Valencià  (CCOO-PV); Compromís; Coordinadora Valenciana de Solidaritat amb Colòmbia; CUP Almàssera; Esquerra Republicana del País Valencià  (ERPV); Esquerra Unida del País Valencià (EUPV); Front Cívic “Som Majoria”; Iai@flautes València; Intersindical Jove; Intersindical Valenciana; Joventuts Esquerra Republicana del País Valencià  (JERPV); Joves d’EUPV; Joves pel Dret a Decidir; Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute de València; Plataforma pel Dret a Decidir; Poble Lliure; Podem; Sodepau; UGT PV; Valencia Acoge.



Ver en linea: Intersindical